•Találkozó: Dunabogdány szabadstrand. Eszközök átvétele és az előttünk álló látványoságok, folyami sajátosságok, vízi közélekedés szabályainak ismertetése (kb. 15perc)  
•Dunabogdány: a település kedvenc vízitúrás megállóhelyét nem lehet eltéveszteni. Homokkal borított szabadstrandja közkedvelt pihenőhely. Mindenképpen ajánlott itt egy kis időt eltölteni mert szabályzott körülmények között szakaszunkon csak itt ajánlott és szabad a fürdés.

A part rendezett és vendéglátó helyeiben vagy a heim pékségben, boltjaiban itt van lehetőség feltölteni készleteinket vagy a naptejet beszerezni.

Nagyon meleg nyári nap esetén ne feledjük hogy könnyen napszúrást kaphatunk és fejünket vízezzük  sapkával takarjuk.

•Dunabogdányban ajánljuk a part melletti helyek közül: szúnyog büfé, camping büfé, forgó éttermet vagy ínyenceknek a pisztrángost (figyelem! Az elindulás a szabadstrand alatt lehetséges és figyelni kell a strand terület tetejénél lévő „forgóra” sok evezőst meg tud viccelni).
•Szigetvilág: megfelelő vízállásnál lehetőség van beevezni és kalandozni a kEcske-zátony kis szigetei között vagy a szigeti oldalra evezve megevezni a szúnyog-szigetet, de aki csak fürdeni állna meg itt tegye. Mindenképpen ajánljuk mert jó élmény (kb. 30-45 perc dunabogdánytól)

•Tahitótfalu: Kőház és őrház. A Tildy-zoltán-híd elérésekor dönthetünk, hogy a híd előtt kiszállva a mező szélén lévő kis kőházban eszünk-iszunk vagy a híd alatti kempingben fogyasztunk el BBQ ételeket. (kb. 10-15 perc a szigetektől)
•Leányfalu: célállomásunk a hajóállomás után 2percre van. A vízről látszódik a faépületek tornyai és az állványokon lévő rengeteg vízijármű. Kedvelt sátorozó és faházban alvó hely. Fürdővel, zuhanyzóval felszerelt és mint minden jó csónakház lehet sportolni is (ping-pong, tollas, foci…). Az eszközöket itt tudjuk visszaadni (kb. 40 perc a hídtól)