Programok

A COVID -19 vírushelyzet, és a hatályos törvények értelmében a 2021-es év elejére TERVEZETT programjaink nem megtarthatóak! A verseny szakosztály edzései zavartalanul működnek. Az alábbiakban ismertetjük a tervzett programokat. Ha feloldják, változtatják a gyülekezés szabályait programjainkra várunk mindenkit szeretettel!

TÉLI PROGRAMOK

Január:

 14-17 között: Szabadcsapatok: Tavaszváró téli Szigetköz túrája – Meghívásos túra! ELMARAD!!!

Február:

13-án szombaton: Vadkacsa program: Farsangi álarcos kakaó parti! Jelmez mindenkinek kötelező! MASZKOT FEL!!! Vadkacsás gyerekek, szüleik, kisérőik, rokonaik rejtélyes Csónakház bálja! ELMARAD!!!

18-21 között: Szabadcsapatok: Téli Moldva-folyó túrája – Meghívásos túra! – ELMARAD!!!

TAVASZI PROGRAMOK

Március:

Március 12-14 között: Szabadcsapatok vízitúrája az Ipoly-folyón – Meghívásos túra! – HATÁLYOS TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN NEM MEGTARTHATÓ!!!

Március 13 Vadkacsa program: Görgey Artúr 29. évadnyitó vízitúra Dömös-Leányfalu útvonalon. – HATÁLYOS TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN NEM MEGTARTHATÓ!!!

Március 20 Vadkacsa program: Vízvilágnapja a vízitelepen. Tavaszi rendrakás a Vízitelepen. – HATÁLYOS TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN NEM MEGTARTHATÓ!!!

Március 26-28 Vadkacsa program: Jégmadár Viziflotta vendégeskedik nálunk. Uszódi Zolikáék.

– HATÁLYOS TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN NEM MEGTARTHATÓ!!!

Április

Április 3-4 Vadkacsa program: Húsvéti locsoló vízitúra Dömös-Leányfalu között. – HATÁLYOS TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN NEM MEGTARTHATÓ!!!

Április 10-11 Vadkacsa program: Tavaszi rendrakás a Vízitelepen.

Április 16-18 Vadkacsa programok: Ipoly-folyó vagy Garam-folyó vízitúra ELMARADT!!!

Április 24 Vadkacsa program: Ingyen kenusuli a Vadkacsa Egyesületnél. – HATÁLYOS TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN NEM MEGTARTHATÓ!!!
-) -) -)
DE!!!
(Április 24-től amennyiben még nem oldják fel a tömeges sportolás tilalmát, a Leányfalui lakosoknak és egészségügyi dolgozóknak szombat és vasárnaponként lehetőséget adunk ingyenes evezésre. Jogszabályok betartása és a fennakadások elkerülése végett csak e-mailes regisztrációt tudunk elfogadni. A visszaigazoló e-mailben mindenkit idősávban osztunk be. Regisztráció: perehazy@gmail.com 
(röviden ez azt jelenti, hogy 1 max két fő tartozkodik a vízitelepen és kiadjuk az eszközöket majd vízreszállnak. Ezután a következő 1 vagy 2 főnek biztosítjuk az eszközöket. Fontos lesz, hogy mindenki pontosan érkezzen az indulásra és a visszaérkezéskor sem lehet csoportosulás.)

NYÁR ELEJI TÚRÁK:

Május:

Májusi hétköznapok: Vadkacsa Vízisuli program. Leányfalu, Szentendre és más környékbeli -a programhoz csatlakozott- általános iskolák evezés hónapja. (helyben és távolsági evezéssel)

Május 1 Vadkacsa program: Majális a Telepen. A hétvége a folyamán a Vízitelepen a leányfalui családok számára ingyenessé teszük eszközeink használatát (bográcsozásra is lehetőséget adunk). A vírus helyzetre való tekintettel a szabályokat, hatályos törvényeket be kell tartani. Előzetes jelentkezés az info@vadkacsa.hu vagy a perehazy@gmail.com emailen történik.

Május 2: Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör,

Május 7-9: “Vigyázz a folyóra! Rába-folyó takarítás Alsószölnök-Püspökmolnári szakaszokon.” Vadkacsások minden évben mennek és segítenek a rábai vízi testvéreknek. Idén is ott leszünk.

Május 14-16 Ismeretlen vizeken avagy, „ahol a víz AZÚR program”: Velencei-tó túra. Vadkacsa Egyesület csapatépítő túra.

Május 22 Vadkacsa program:
Vadkacsa verseny szakosztály nyílt nap: Horváth Csaba olimpiai bajnok  vadkacsás és nem vadkacsás tanítványai. Kipróbálhatod, megnézheted, jelentkezhetsz.

Május 29 Vadkacsa program: Vadkacsa GYEREKNAP – Evezés, játék, móka magányosan, családostúl, csoportosan. Óriási Cirkusz lesz!

VADKACSA CIRKUSZ

VADKACSA CIRKUSZ-GYEREKNAP A VADKACSÁBAN: A vízitelep egy napra átalakul cirkusszá. Ismert cirkuszi karakterrekkel és játékokkal telik meg a terület! Porondmester, vadállatszelidítő, ballerina, jósnő, késdobáló, fakír és a kötéltáncos és persze a bohócok szórakoztatják a gyermekeket. MÓKA-JÁTÉK-LÁTVÁNY-KACAGÁS! 10:00-12:00 között játékos cirkusz a gyerekekkel utána szabad foglakozás de pár cirkuszi szereplő marad és lehet velük tovább játszani. Utána sem marad el a móka mert lehet menni evezni, ping-pongozni vagy csak egy jó nagyot pihenni, miközben a háttérben a Duna csordogál! Büfé nincs így enni-inni hozzál!  

Belépők: Felnőtt jegy(1fő): 500Ft vagy családi (szülők és gyermekeik): 1000F 

jelentkezni: turakenu@gmail.com (Pereházy Gergely vagy személyesen) 

NYÁRI PROGRAMOK – TÁBOROK, TÚRÁK, ESEMÉNYEK

NYÁRI PROGRAMOK

Június

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Júniusi gyerektáborok: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, V. Kincskereső tábor, Kalandtábor…a nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Június 5 Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás.

Június 12: II. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.)

június 19-20: Driszku István kapitány, DAD&KIDS tábora

Június 26:

JÚNIUS 26 – HÁZÁTADÓ NAPJA ÉS NYÁRINDÍTÓ A DUNAKANYAR RÉGIÓBAN! SZUPER NAP 🙂

Június 26: VÍZITURISZTIKAI NYÁRINDÍTÓ!
Nagy megtiszteltetés ért minket mert velünk is indulhat a víziturisztika! Ránk gondolva a régió és így Leányfalu reflektorfénybe kerül. A programról bővebben: https://nevezes.otprobatokioba.hu/viziturisztika/

INDÍTSUK EGY VÍZITÚRÁVAL A NYÁRI SZÜNETET, ÉS ÜNNEPELJÜK MEG KÖZÖSEN LEGÚJABB FEJLESZTÉSEINKET A DUNAKANYARBAN GYERE ÉS LAPÁTOLJ VELÜNK, HOZD MAGADDAL CSALÁDTAGJAIDAT ÉS BARÁTAIDAT IS! Köszönettel a szervezők!

Július

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Júliusi gyerektáborok: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, V. Kincskereső tábor, Kalandtábor…a nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Július 3 Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás.

Július 10: II. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.)

Július 11-17 Rehák Gyuri Tábora (Új épület + sátorhely)

Július 17 vagy 24: ISTER NAPOK Szentendrén GYERTYAÚSZTATÁS Programsorozat. (pót nap még nem ismert)

Július 24 Vadkacsa program: Kormányosok Napja-Holdja A Vadkacsa Egyesület kormányosainak csapatépítő napja a Vízitelepen. Közös sütés-főzés és telihold várás evezéssel.

Augusztus

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Augusztusi gyerektáborok: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, V. Kincskereső tábor, Kalandtábor…a nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Augusztus 6 Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás.

Augusztus 13: II. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.)

Augusztus 7-8 Karva – Leányfalu település X. Közös JUBILIUMI baráti vízitúrája a Duna-folyón. SZERVEZŐK:
Pereházy Gergely (Vadkacsa Egyesület): +3630-202-78-96 , perehazy@gmail.com
Duka Gábor (Karva település polgérmestere): +421905469233, duka.gabriel@gmail.com

ŐSZI PROGRAMOK

Szeptember

Szeptember 4 szombat: Pepe Kapitány Nap Emlékezés-elmélkedés-beszámolás Egyesületünk alapítójára emlékezünk. Főhajtás szárazföldön és vízen Pereházy Pál emléke előtt.
A délután folyamán Kopjafa avatás és vízi tisztelgés. Segítségünkre lesz a Magyar Kajak-kenu Szövetség, DR-Víziturisztikai Szövetség, A leányfalui Zöld Béka csapat és reményeink szerint sok vízitúrázó csapat és személy.

ŐSZI PROGRAMOk

szeptember 4-én MKKSZ Vízitúra KupaLeányfalu forduló és éves eredményhirdető Ünnepély

10-12 között. Vadkacsa program. !!!!26. Rába -Maraton 54km-es amatőr vízi verseny avagy a „Jövőre úgy sem jövök el vízivetélkedő a barátokkal! Tapasztalt  evezősöknek!

25-26 között. Vadkacsa program. Évadzárás a Telepen.

Október

október 30-án Tökelütöttek túrája. Tökfaragás és töklámpással szárazföldön és vízen.  

November:

December 4 Vadkacsa program. Mikulás evezés.

December 27 Csingacsguk és Vadkacsa program. Évadzáró evezés. Meghívásos program!

Evezés a Leányfalui Bermuda háromszögben. Evezés után a Csónakházban forralt bor, tea, zsíros kenyér lila hagymával.

2020 december 31. Szilveszteri (hagyományteremtő) egy napos vízi kalandozás.

BUÉK!

„Kicsi vagyok, székre állok,

Onnét egy nagyot kiáltok, hogy mindnyájan

meghalljátok:

Boldog Új Évet Kívánok!”

Hátlap:

Vadkacsa Egyesület

Postacím: H-2016 Leányfalu Erkel köz 5.

Honlap: www.vadkacsa.hu

Email: perehazy@gmail.com

Adószám:19183512-1-13.

Számlaszám: BB 10103874-15790443-00000003

Képviselők:

Pereházy Gergely elnök 06-20-391-2141, +36-30-202-7896,

perehazy@gmail.com , turakenu@gmail.com

Csingacsguk Hajós Klub

Postacím: 2016 Leányfalu Erkel köz 5.

Honlap: www.kenutura.com,

Email: perehazy@gmail.com,

Képviselő: Pereházy Gergely, azaz Száguldó Szerpentin

nagyfőnök

Telefon: +3630-202-7896

Csingacsguk Szabad Csapatok

Postacím: 2000 Szentendre Mathiász utca 14.

Email: szabadcsapatok.tura@gmail.com

Telefon:06-30-9647-414

Képviselő: Széles Tamás, azaz Sápadt Delej nagyfőnök.

Vadkacsa Verseny Szakosztály:

Horváth „indián” Csaba olimpikon, 06-20-5326-352,

horvath.csaba@dr-vtsz.hu

Támogatóink:

Tiszta Formák Alapítvány

Leányfalu Nagyközség Önkormányzata

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Duna Régió Vízi Turisztikai Szövetség

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Magnet Bank….és még sokan mások