Májusi vadkacsa nyarat ér!

30 ápr by perehazy

Májusi vadkacsa nyarat ér!

Vadkacsa Hírmondó

Hápogás és madár csivitelés:
Első hírünk- ha már beígértük a múltkor – , hogy leleplezzük mire is készült barátunk, AImi. Nagy álmát megvalósítva, addig fúrt-faragot, míg elkészített egy nagy madár kalitkát és majd tíz különböző madárt (párokban) vásárolt bele. A kalitka azonban nem lesz állandó otthonuk, hanem elkészítjük a Vadkacsa Madártornyot, ahol mindenki megcsodálhatja és keresgélheti a kis csivitelőket. Érdemes lesz hozzánk még inkább gyerekestül lejönni.

Vizsga:
Lezajlott a velünk közösen megrendezett Vízitúraképzés és a szigorú vizsgáztatók (Kele Attila, Kis András, Pereházy Pál)a 25 főből 10 embernek megadták az Eventus egyesületen belüli papírt, hogy ott vízitúravezetőként dolgozzanak. Természetesen a Vadkacsa Egyesületben is helyük van, hiszen a jó szakemberekre szükség van mindenhol.

Itt a szezon!
Jöjjenek most a várva-várt programok. A jó idő beköszöntével, egyre több kenus csapat, iskola, csapatépítésre váró cég és hála az égnek rengeteg család jelezte, hogy eltöltene velünk és a természettel egy-két csodás napot.
Május 1. – Vadkacsa Majális
Az egyik közkedvelt programunk a környéken, hiszen ilyenkor szélesre tárjuk a kapuinkat és ingyen biztosítjuk az evezéshez való eszközöket és mindezeken felül, akik időben jelzik azoknak bográcsot és főző helyet adunk, hogy a környék kenus felfedezése után jót ebédelve pihenhessenek a dunaparti fáink alatt. Idillinek tűnik a leírás de ez így megy hosszú évek óta. A családok, baráti társaságok egymás bográcsához járnak át majd jön a közös evezés és a családi pingpongozás. Aki a nyugodt vízparti kikapcsolódást kedveli, jöjjön bátran!

Nyári Táborok (augusztusig):
Szerveződnek gyermek és diák táboraink. Információt az alábbi személyektől és email címekről lehet. Szervezés alatt vannak még táborok, hamarosan közzé tesszük itt is:
június 16-21 Kacsa-sziget, Kacsavadító tábor (balazs54lajos@gmail.com), Laja bá
június 24-28 Leányfalun, IV. Indián Tábor (pepe@vadkacsa.hu), Pereházy Pál
június 24-28 Körös-folyón, III. Móricz Kincskereső tábor (turakenu@gmail.com), Sidó Szabolcs, Becker Barbara és Pereházy Gergely
jún. 30-Júl. 4 Leányfalu, Laja Bá kézműves Tábora (balazs54lajos@gmail.com)
július 8-12 Leányfalun, A LEGNAGYOBB Tábor (perehazy@gmail.com),8 Pereházy Gergely és a www.kenutura.com csapata.

A Nagy verseny:
Június 8-án egy év után újra Leányfalu és a Vadkacsa Gyermek Viziflotta látja vendégül az ország rengeteg pontjáról ide látogató és versenyezni akaró embereket, családokat. A „Kézihajtásúak Napja” néven elhíresült verseny már több mint egy amatőr kajak-kenus találkozó. A családoknak is élményeket kell szolgáltatni mert míg apa vagy anya vagy mindkettőjük versenyeznek Leányfalu-Kisoroszi-Dunabogdány távon addig a start ponton maródottaknak is jár a szórakozás. A Vadkacsa Verseny Szakosztály (Horváth Csaba olimpiai bajnok kenus edzőnkkel) a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel karöltve lehetőséget biztosít a verseny sport kipróbálására. Emellett csoda szép 50 éves fakenukat lehet megnézni vagy a Kacsa-szigeten kincset keresni és természetesen kis vízitúrákat is lehet tenni a csodaszép folyón. A nagy eseményről és a sok programról érdeklődjenek nálunk vagy olvassanak internetes elérhetőségeinken róluk.

Nagy tisztelettel kérünk mindenkit, hogy akinek módjában áll támogassa Egyesületünket. Ha Ön, Önök egyetértenek egyesületünk küldetésével, céljaival, ha fontosnak tartják, hogy a gyermekek megtanulják a “vizenjárást”, kérjük ajánlja fel nekünk adója 1%-át, hiszen célunk továbbra is a gyermekek vízre, kenuba szoktatása és törekvés a környezettudatos életszemléletre. A számlaszámunkat és programjainkat megtalálják a www.vadkacsa.hu weboldalunkon.

Köszönjük megtisztelő bizalmát!

Pereházy Gergely

Byperehazy

Gyermekkorom óta járom a folyókat és tanulok, tanítok. Csapatépítő programokat bonyolítok le szárazföldön és vízen. Hiszek a csapatomban és hogy amilyen értékeket átadunk közvetítünk az adott egyén, cég, csapat, iskola többet tud meg magáról és az őt, őket körülvevő természetről, emberekről. web: www.kenutura.com tel.:+36302027896 email: perehazy@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?