Kapitány Hírei – március

5 Már by perehazy

Kapitány Hírei – március

Vadkacsa Egyesület tavaszindító hírei:  
 
“Megloptam a vén Iszter titkait, 
Titkait az árnyas Dunának.” írta Ady Endre a Duna Vallomása c. költeményében. A Leányfalui Vadkacsa Gyermek Víziflotta Egyesület 28 éve próbálja meglesni a természet titkait. Idén 28-dik alkalommal indítjuk el az évet egy tavaszi kenutúrával. Március 14-én szombaton reggel a Dömösi Hajóállomás alatti partszakaszon rakjuk vízre kenuinkat (a bátrak már március 13-án pénteken megalszanak sátraikban). A Remete-barlang, Visegrádi fellegvár, a Kisoroszi szigetcsúcs, Dunabogdányi fövenenyes part, Tahitótfalu előtti kis szigetek, Pócsmegyer templom tornyai és végül Leányfalun a csónakházunk “érintésével” evezzük végig a napot. 1992 óta nem tudjuk megunni mert mindig valami új oldalát, titkát fedezzük fel. Állandóan változik a programunk tavaly nagyon jól sikerült, hogy első megállásunk Visegrád volt, ahol leróttuk tiszteletünket Görgey Artúr honvédelmi miniszter és tábornokunk mellszobránál. Túravezetőnk érdekes történeteket osztott meg életéről, csínyeiről. Idén is szerepel a programban, hogy Szezonnyitó vízitúránk névadójának lakhelyén megálljunk és szobránál fejet hajtsunk. A csapat mindig vegyes: jönnek Kiskunacházáról a soroksári duna mellöl, a Rába-folyó melletti barátaink is képviseltetik magukat, Szentendrei Szabadcsapatos evezős komák a Garam-folyóról eveznek le és csatlakoznak be de Budapestről, Vácról és még nagyon sok városból érkeznek a velünk evezni vágyók. Akinek van kedve írjon Nekünk! Tartson Velünk! 

Programjanik Márciusra:  
Március 14 – Dömös-Leányfalu 28-dik  szezonnyitó vízitúra,  

Márciusi hétvégék -Tavaszi nagytakarítás a Leányfalui Vadkacsa Egyesület Csónakházának és környékének rendbetétele. Ne feledjük az új házunk felépült és a benti berendezés elhelyezésén túl a kinti munkálatok nyomait kell rendbe tennünk, hogy májusra, nyitásra rendben meglegyünk.  
 
Március 22 – Víz világnapjának megünneplése. Jó idő esetén evezés.  

Legyünk együtt a vízen 2020-ban is!  

 Pereházy Gergely szakmai elnök, perehazy@gmail.com 

Byperehazy

Gyermekkorom óta járom a folyókat és tanulok, tanítok. Csapatépítő programokat bonyolítok le szárazföldön és vízen. Hiszek a csapatomban és hogy amilyen értékeket átadunk közvetítünk az adott egyén, cég, csapat, iskola többet tud meg magáról és az őt, őket körülvevő természetről, emberekről. web: www.kenutura.com tel.:+36302027896 email: perehazy@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük