Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vízitúra-vezető tanfolyam – Eventus Kenu Klub/Vadkacsa Egyesület/ Vidra Vízitúra

2020-02-03 @ 08:00 - 17:00

“Mert jó szakemberekre szükség van!”

Az Eventus KenuKlub ismét megszervezi vízitúra vezetői tanfolyamát elsősorban azért, hogy megtaláljuk munkatársainkat, másodsorban azért, hogy amire saját hibáinkból rájöttünk a hosszú évek alatt, azt rendszerezve, tananyagszerűen átadjuk.

FRISS esemény és program információk (kattints rá)

A tanfolyam szakmai támogatói és oktatói
Kis András – Eventus Kenu Klub
Kele Attila – Vidra Vízitúra
Pereházy Pál – Vadkacsa Egyesület, Leányfalu Gyermek Víziflotta és Nomád Vízi Centrum
Bokodi István

Az évek alatt rájöttünk, hogy ez egy ugyanolyan szakma, mint bármelyik másik tudomány.
Arra is rájöttünk, hogy ennek a munkának vannak konkrét tudnivalói, amiket nem lehet találgatni, leblöffölni, tudni kell.
A tanfolyamon megtanítjuk a vízitúrán előforduló lehetséges eseményeket, tudnivalókat, tennivalókat. E tudások egy része elméleti, másik része gyakorlati tudás.
E tudások mögé és nem helyébe rendeljük az okos rendbe állított képességeket. A tudatosságra törekszünk, hisszük, hogy az improvizálás káros. A tudatosság azt jelenti, hogy tudom, mikor mit kell tudnom.
A tudatosság azt is jelenti, hogy tudom hogy kell, és tudom, hogy(an) kell.

A tanfolyam február 8-án indul, elmélettel (egy budai iskolában) nagyjából kéthetente szombatonként. A gyakorlat teljes hétvégéken is zajlik a Soroksári-Dunán, a Dunakanyarban és a Rábán.
A tanfolyam végén (április közepén-végén) letett sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után kapod meg a Kormányos, Túrakísérő (Túravezető segéd), ill. Túravezető minősítést.

Ezután jön a második forduló, az “inas” időszak.
A legrátermettebb résztvevőket meghívjuk magunk közé. Meghatározott óra/nap/túra/víztest teljesítése után remélhetőleg minél többeknek felajánlhatjuk, hogy legyen az Eventus Team tagja.
Részvételi díj 50.000.- Ft (ezzel tudsz jelentkezni)
a vizsgadíj 10.000.- Ft.
Érdeklődni telefonon és emailben, jelentkezni kizárólag emailben lehet. 06707707153 kenuklub@gmail. com
Kis András – Eventus KenuKlub

Figyelem, a tanfolyamot sikerrel elvégzőknek tanusítványt adunk, de Magyarországon a vízitúra vezető képzés jogi háttere rendezetlen! Kérjük, hogy NE jelentkezzenek teljesen kezdők, ill. akik már úgyis mindent (jobban) tudnak.

2020.02.08. Budapest elmélet 02. 23. Budapest elmélet

2020.03.07. Budapest elmélet

2020,03.21. Soroksári-Duna gyakorlat

2020.04. 4-5. Dunakanyar – Szentendrei-dunaág gyakorlat

2020.04. 17-19. Rába-folyó gyakorlat

majd vizsga és május első hétvégéjén “Kiválasztottak vízitúrája”

Néhány vélemény előző tanfolyamunkról:
“Én személy szerint nagyon sokat kaptam a tanfolyamtól. Amiért érkeztem, azt maximálisan megkaptam sőt többet. Szakmailag és saját magammal kapcsolatban is sokat tanultam.”
” Felejthetetlen élményekkel lettem gazdagabb…csodás embereket ismertem meg, más szemmel evezek a vízen és túravezető fortélyokat is szépen szippantottam magamba a meglevők mellett. Ti mint oktatók nagy tudású viziemberek vagytok akik sikeresek..tapasztaltak /nem kicsit/ és a szememben hihetetlen emberek vagytok! Persze voltak nehéz pillanataim de fantasztikus volt a tanfolyás! ”
“nagyon profi volt, a lényegre összpontosítottatok, sallangmentesen, komolyan, de állandóan mosolyogva.
Örülök hogy részt vehettem, része lehettem.
nagyon jó csapat vagytok együtt, kiegészítitek egymást 🙂
komplex anyag, igyekeztem kivenni a számomra fontos dolgokat, nagyon sokat tanultam, hálás vagyok érte”
“Az első alkalommal, amikor megkérdezted, hogy kinek mik az erősségei,
többek között azt mondtam, hogy van kb. 30 év evezési tapasztalatom.
Mire végezünk a Rábával, kiderült, hogy ez kevesebb, mint szükséges. Rengeteget tanultam, és még nem látom az alagút végét.”
“Nagy kritikus vagyok, és szívesen írnék ilyen észrevételeket, de nem tudok 🙂
Szuperül raktad össze a tananyagot, az elmélet és a gyakorlat összeállt egy nagy egésszé, egy rendszerré, ami átlátható, használható. A döntési és szervezési alapelvek szinte belém égtek, és szuper, hogy ilyen vezérfonál lett a fejünkben az evezésekhez. (Plussz az élet egyéb területein is jó szervező szempontok.)”
“elképesztően sokat kaptam a tanfolyamtól. A sok elméleti és gyakorlati tudás mellett szemléletet, odafigyelést, törődést, türelmet, biztatást és támogatást, …
A három, különböző személyiségű, de értékrendjükben, szemléletmódjukban mégis igazán hasonló oktatónk profizmusa és figyelme, illetve a különböző vízi helyszínek koherens, szép egésszé álltak össze, nagyon jó volt a tanfolyam íve és tematikája. …
Szóval, azt hiszem, én az öltözőből eljutottam, mondjuk úgy, a rajtvonal közelébe, már van cipőm, felszerelésem, és el is mondták, hogyan kell – akkor most kéne megtanulnom jól és gyorsan futni gyakorlatban, egyedül is 🙂 – az biztos, a muníciót hozzá maradéktalanul megkaptam. “

Szervezők

Kis András – Eventus Kenu Klub
Pereházy Gergely