Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Evezős verseny – Szentendre Pestisűző Fesztivál

2019-06-15 - 2019-06-16

Szentendre városa Magyarország egyik legszebb települése és nekünk, akik a Duna mellett élünk közel a városhoz kiemelten fontos helyszín. 2018-ban valósult meg a progam, aminek óriási sikerén felbuzdúlva adta magát, hogy idén is megrendezésre kerüljön. A számtalan kultúrális, zenei, családi program mellett helyet kellett kapnia egy evezős versenynek, aminek lebonyolítását a Vadkacsa Egyesület szervezi.

Szinte minden kézihajtású vízieszközzel be lehet nevezni a nem túl hosszú de izgalmakban, kihívásokban gazdag versenyre.

Szombaton 06.15-én késő délután elűzetnek az ártó szellemek és a bajt szimbolizáló “pestis táncosok”. Szimbolizálva, hogy a középkoban a pestis kor elkerülte a várost. Ebben tevékeny szerepet vállal  az Egyesület is.

Vasàrnap : evezős verseny
Kiindulópontunk a Pap-szigeti kemping melletti Szentendrei Kajak-Kenu SE vízitelepe (Pétervári Pál többszörös világbajnok kenus a vezetője).

A regisztráció:
Előzetesen kell regisztrálni a szervezők által megadott felületen. Van mód a helyszínen becsatlakozni a versenybe de a szervezők nem tudják garantálni,hogy mindenkinek marad elegendő kenu és felszerelés. Saját vízieszközzel is részt lehet venni a megmérettetésben. A verseny ingyenes.
A táv nem hosszú. Indulás Pap-szigetről majd rövid evezés után átkelés a szigeti oldalra, ahol az ellenőrző pont megtalálása után a csapatoknak meg kell találniuk a saját rajtszámukkal díszített zászlót és visszapattanva a vízijárműbe kell a célig beevezni és zászlónkat a célterületre beszúrni.

tavalyi híradás az ilovedunakanyar.hu tollából:

Fantasztikus volt a 2018-as Szentendrei Pestisűző Fesztivál!

Vadkacsa Verseny Szakosztály hírek: A tavalyi jeles esemény egyik fő híressége volt a szakosztályunk vezetője, Horváth Csaba olimpikon. Ő szólt hozzájuk indulás előtt pár lekesítő mondatot, indította el a versenyzőket. Idén a verseny szakosztály megméretteti magát. Az edzésekről, a szakosztályhoz való csatlakozásról érdeklődjetek, Horváth Csaba edzőnél az ismert emailen: vadkacsaverseny@gmail.com

Köszönettel:

Pereházy Gergely szakmai elnök

+36302027896, info@csapatepitoceg.hu vagy perehazy@gmail.com

Részletek

Kezdés:
2019-06-15
Vége:
2019-06-16
Esemény kategória:
Honlap:
szentendreprogram.hu

Szervező

Pereházy Gergely
Telefon:
+36302027896
E-mail:
perehazy@gmail.com
Honlap:
www.kenutura.com

Helyszín

Szentendre város