Duna Takarítás 2020

avagy a 2020-as év dunai szakasz tapaszai.

Szépségtapaszok a Dunán. Csatlakozzatok a folyótakarítokhoz 2020-05-09 szombatján!

Azt érzékeljük, hogy a szeretet folyónkban a szezon eleji esőzések rengeteg hulladékot, folyóba nem illő dolgot sodor a partra vagy éppen vízieszközünk útjába. Tenni szeretnénk ez ellen!!! Szentendrei-duna ág Visegrád-Szentendre közötti szakaszát tisztítjuk ki! HA részese lennél ennek a kalandnak és Neked, Nektek is fontos, hogy tiszta folyón vízisportolj, akkor GYERE és válasszál egy szakaszt és tegyél egy “tapaszt” a természtre!


AZ EGY IS LEHET SOK!
A SOK IS LEHET EGY!

Azon a vonalon szeretnénk elindulni, hogy a Dunán közlekedő sport és nem sport kategóriájú eszközöket használók együtt tegyenek a természet és a folyó tisztaságáért. Az akár egy zsák szemét kiemelése a folyóból sokat segít abban, hogy a környezetünk tisztább legyen. Szeretnénk ha ez az egy nap ráirányítaná a figyelmet a tudatos dunai létre, és hogy ne ússzon több szemét a folyón…​


KÜLDETÉSÜNK NEMCSAK 2020-RA​

  • A Leányfalui Vadkacsa Egyesület megalakulásakor a “vízenjárás” mesterségének tudásának átadásán túl, kiemelt figyelmet szentelt a természeti értékeink megőrzésére. A folyó takarítást az elmúlt évtizedekben a környéken és sok más folyón végeztük, végezzük. (pl. Bodrog, Tisza, Rába és persze a Szentendrei Duna-ág.
  • Hisszük, hogy egy jóügyet fel kell karolni.

Hamarosan innen folytatjuk az aktuális híreinkkel!!!!

http://www.dunatakaritas.hu