Hamarosan indulunk

A harminc megélt évünk alatt rengeteg helyet, folyót jártunk be, így országos és határon túl nyúló barátságokat tudhatunk magunkénak. és itt közzé is teszünk a régi képeket, élménybeszámolókat. Hamarosan indulunk!

Január

14-16 között: Szabadcsapatok: Tavaszváró téli Szigetköz túrája – Meghívásos túra!

15-én és 29-én szombaton Kis András vezetésével az Eventus Egyesület tartja hagyományos, profi vízitúravezető képző programjait, aminek a végén kezdőből profivá válhatunk. Március 12-én gyakorlati nap. Megtiszteltetés, hogy az elődaók között Mi is ott vagyunk. Érdeklődni: kenuklub@gmail.com (Kis András)

Február

12-én szombaton Kis András vezetésével az Eventus Egyesület tartja hagyományos, profi vízitúravezető képző programjait, aminek a végén kezdőből profivá válhatunk. Március 12-én gyakorlati nap. Megtiszteltetés, hogy az elődadók között Mi is ott vagyunk. Érdeklődni: kenuklub@gmail.com (Kis András)

19-én szombaton: Vadkacsa program: Farsangi álarcos kakaó parti! Jelmez mindenkinek kötelező! MASZKOT FEL!!! Vadkacsás gyerekek, szüleik, kísérőik, rokonaik rejtélyes Csónakház bálja!

17-20 között: Szabadcsapatok: Téli Moldva-folyó túrája – Meghívásos túra! –

Március

11-15 között: Szabadcsapatok vízitúrája az Ipoly-folyón – Meghívásos túra!

12-én szombaton Kis András vezetésével az Eventus Egyesület tartja hagyományos, profi vízitúravezető képző programjait, aminek a végén kezdőből profivá válhatunk. Március 12 gyakorlati nap. Megtiszteltetés, hogy az elődadók között Mi is ott vagyunk. Érdeklődni: kenuklub@gmail.com (Kis András)

Március 13 vasárnap Vadkacsa program: Görgey Artúr 30. évadnyitó vízitúra Dömös-Leányfalu útvonalon. 30 éve megunhatatlan és csodaszép kaland. Mesélünk és tisztelgünk a folyó és a természet szépsége előtt. Érdeklődni: perehazy@gmail.com (Pereházy Gergely)

Március 19 Vadkacsa program: Vízvilágnapja a vízitelepen. Tavaszi rendrakás 1. rész a Vízitelepen. Lelkes Vadkacsa gyalogtúrás csapat meghódítja a Vörös-kő csúcsát, délután csatlakozik a rendrakókhoz.

Március 25-27 Vadkacsa program: Jégmadár Viziflotta vendégeskedik nálunk. Uszódi Zolikáék.

Április

(A hónapban hétvégente nyitva vagyunk – április 3 szavazás napján zárva tartunk)

Április 2 Vadkacsa program: Bolondos NAP

Ha már Április eleje (és akkor ezek szerint másodika. Tehát nem elseje, hanem első után még 1-el), akkor bolondozzuk együt a vízen. Minden fajta vízi-eszközünkkel elindulunk Leányfalu és környékének meghódítására. HA(hahaha) van sajátod ne sajnáld hozzad és szállj Velünk azzal vízre. Ezen a napon kenuz6z kajaklapáttal vagy kajakoz(5+1)sz kenulapáttal, Evezhetsz háttal, csukot szemmel, de lehetsz normális is. Az eszközeink használata 2000Ft/fő bolondos adományként szedjük be.
Várunk szeretettel!

Érdeklődj: info@vadkacsa.hu emailen

-) Az Egyesületi tagok felkészülnek a szezonra és rendrakás, karbantartási feladatokat végeznek.

Április 10 vasárnap Búcsú és tisztelgés Besztercei Csabi barátunkért. (zártkörű esemény)

Április: 9-10 Vadkacsa program: Tavaszi rendrakás 2.rész a Vízitelepen.

Április: 16-17 Vadkacsa programok: Tavaszi rendrakás 3. rész a Vízitelepen.

Április 22-24 között Vadkacsa program: “Vigyázz a folyóra! Rába-folyó takarítás Alsószölnök-Püspökmolnári szakaszokon.” Vadkacsások minden évben mennek és segítenek a rábai vízi testvéreknek. Idén is ott leszünk.

Április 30 szombat Nem munka ünnepe. Baráti beszélgetés és evezés technikai oktató nap. Ki lehet próbálni a verseny és a túrakenukat. Vendégünk, Horvát Csaba olimpiai bajnok kenus. A programot gyermekeknek és fiatal felnőtteknek szervezzük.

NYÁR ELEJI TÚRÁK:

Május

Májusi hétköznapok: Vadkacsa Vízisuli program. Leányfalu, Szentendre és más környékbeli -a programhoz csatlakozott- általános iskolák evezés hónapja. (helyben és távolsági evezéssel)

Május 1 Vadkacsa program: Majális a Telepen. Nyitott hétvége a Vízitelepen.

Május 7: Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, evezés (A Vadkacsa 30 program keretében színes programokat valósítunk meg. Összesen 30-at)

Május 6-8: Vad-kacsázás az Ipoly-folyón. Csapatépítő, vadkacsás beavató vízitúra.

Május 14-15 Ismeretlen vizeken avagy, „ahol a víz AZÚR program”: Leányfalu-Dunaföldvár. Vendégségben Pista bátyáknál. Vadkacsa Egyesület csapatépítő túra.

Május 21 Vadkacsa program: Vadkacsa kormányos hölgyek és urak találkozója. A daliás idők és az új szelek kormányosainak tudásátadó csapatépítő napja.

és Vadkacsa verseny szakosztály nyílt nap: Horváth Csaba olimpiai bajnok  vadkacsás és nem vadkacsás tanítványai. Kipróbálhatod, megnézheted, jelentkezhetsz.

Május 28 Vadkacsa program: Zártkörű esemény! Kakas Tamás esküvő. Nagyszerű evezős barátunk házasodik Tahitótfaluban és eléje evezünk majd a ceremónia után visszaevezünk Leányfalura egy finom ebédre. Utána kötetlen baráti csevej. (meghívásos program).

NYÁRI PROGRAMOK – TÁBOROK, TÚRÁK, ESEMÉNYEK

NYÁRI PROGRAMOK

Június

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Júniusi gyerektáborok: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, VI. Kincskereső tábor, Bárczi Gusztáv Ált. isk. Kalandtábora…a nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Június 4 Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás. Leányfalu oda-vissza program.

és közben az Öreg Móriczos diákok találkozója a Vízitelepen.

Június 12: II. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.) Téma: Fakenu, fakajak bűvöletében. Remsey család egyik szép fakenuját és a Vadkacsa egyesület faeszközeit nézhetjük meg. Lesz amiben evezni is fogunk.

június 18-19: Driszku István kapitány, DAD&KIDS tábora (meghívásos túra)

Július

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Júliusi gyerektáborok: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, VI. Kincskereső tábor, Bárczi Gusztáv Ált. isk. Kalandtábora…a nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Július 2 Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás. Téma: Leányfalu oda-vissza 2.rész

Július 10: II. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.)

Július ? : ISTER NAPOK Szentendrén GYERTYAÚSZTATÁS  Programsorozat. (program még szervezés alatt így az időpont nem ismert).

Július 15-16 Vadkacsa program: Kormányosok Napja-Holdja A Vadkacsa Egyesület kormányosainak Ipoly túrája gyalogosan és vízen, csillaghullásos sátrazással. Csatlakozni lehet.

Július 23 Maci és Ági vízi esküvője. Közös sütés-főzés és telihold várás evezéssel.

Július 30!!!! VADKACSA 30!!! Az EGYESÜLET 30 ÉVES FENNÁLLÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE! Rengeteg vízi ember, vízi jármű és persze szakmázás, elmélkedés nem csak vízről, hanem emberségről, gyereknevelésről, természetvédelemről. Kiállítás, színház, koncert… megannyi vad és normális program a napra. Hamarosan jönnek a részletek 😊 Háp-Háp 😊

Augusztus

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Augusztusi gyerektáborok: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, VI. Kincskereső tábor, Bárczi Gusztáv Ált. isk. Kalandtábora…a nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Augusztus 6 Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás. Téma: Vízitábor, gyerektábor fontos-e a víz ismeret? Este: Nyár ünnep: Tűzrakás és tábortűz melletti anekdotázás, tábori dalok versenye.

Augusztus 6-7 XI. Karva-Leányfalu vízitúra a testvér települések között. Az évek alatt összekovácsolódtunk és nagyon megszerettük ezt a két napot. Nemzetközi vízi barátságtúra (meghívásos a részvétel)

A NÉPSZERŰ TÁBOR VISSZATÉR!

-)

Indián Tábor

Augusztus 8.-tól 12.-ig szeretettel várunk minden 8-15 éves gyereket Indián Táborba

Helyszín: Vadkacsa Telep

Programok… Evezés, Szám Háború, Sor Verseny, Esti tábortüzek, és sok minden más

Elérhetőség:

+36 20 585 2739

+36 20 611 0544

Vadkacsa707@gmail.com

Ára: 40,000Ft

Sok szertettel várunk minden gyereket.

Augusztus 14: II. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.)

Téma: Lf-Szigetcsúcs-Lf cikkcakk túra avagy nyár eleji kis kormányosok nagy kalandja a Szentendrei-dunaágban

Augusztus 20 : Szent-István ünnepe. „1000 szó 1000 lapát” A hozzánk látogatókkal egy lapátot írunk tele és a nap végén evezünk is vele.

Augusztus 27: Nyárbúcsú a Dunakanyartól. Dömös-Leányfalu vízitúra.

Augusztus 28 vasárnap: Pepe Kapitány Nap Emlékezés-elmélkedés-beszámolás Egyesületünk alapítójára emlékezünk. Főhajtás szárazföldön és vízen Pereházy Pál emléke előtt.

ŐSZI PROGRAMOK

Szeptember

szeptember 3-én Tanév köszöntő. Evezés tanárokkal és diákokkal a Kacsa-sziget és Tildy Zoltán-híd érintésével. Kicsik és nagyoknak is.

9-11 között. Vadkacsa program. !!!!27. Rába -Maraton 54km-es amatőr vízi verseny avagy a „Jövőre úgy sem jövök el vízi vetélkedő a barátokkal!” Tapasztalt evezősöknek!

17-18 „Nyári nap sugára” -Rendrakás, leltár a vízitelepen. Őszi evezéssel Szentendrére és vissza.

24-én szombat Vadkacsa program. 2022-es év zárása a Vadkacsa Vízitelepen. A 30 éves Vadkacsa 2022-es év 30-dik programja. Minden kedves régi és új vadkacsás barátunkat szeretettel várjuk. Szombat: Evezés és főzés. Este: tábortűz és baráti dalpábaj.

Októbertől decemberig

HA a Jó idő engedi és az elmúlt években kegyes volt hozzánk, akkor hétvégente lent vagyunk és még el-el lehet szökni az őszi lombok alatt evezni egyet magányosan vagy a családdal. (október 1-2, 8-9, 18-16, 22-23, 29-30)

október 29-én Tökelütöttek túrája. Tökfaragás és töklámpással szárazföldön és vízen.  

November: 5 Pereházy Gergely tanár úr 44-dik jeles (bár van benne két 4-es) szülinapja.

December 3 Vadkacsa program. Mikulás evezés, szokott útvonalon a Mikulás elé evezünk és meglepjük. Tavaly pl. megengedte, hogy egy szakaszon kenuba ültessük.

„Aki látta csodálta, ajándékát zabálta!” 😊

December 27 Csingacsguk és Vadkacsa program. Évadzáró evezés. Meghívásos program!

Evezés a Leányfalui Bermuda háromszögben. Evezés után a Csónakházban forralt bor, tea, zsíros kenyér lila hagymával.

2020 december 31. Szilveszteri (hagyományteremtő) egy napos vízi kalandozás.

BUÉK!

„Kicsi vagyok, székre állok, Onnét egy nagyot kiáltok, hogy mindnyájan meghalljátok: Boldog Új Évet Kívánok!”