Több mint 30éves a Vadkacsa történet

A több mint harminc megélt évünk alatt rengeteg helyet, folyót jártunk be, így országos és határon túlnyúló barátságokat tudhatunk magunkénak. Ezekhez lehet csatlakozni, ha velünk jöttök, velünk kalandoztok.

Evezzél hozzánk! Evezzél Velünk!

Január

12-15 között: Szabadcsapatok: Tavaszváró téli Szigetköz túrája – Meghívásos túra!

07-én szombaton Kis András vezetésével az Eventus Egyesület tartja hagyományos, profi vízitúravezető képző programjait, aminek a végén kezdőből profivá válhatunk. Március 12-én gyakorlati nap. Megtiszteltetés, hogy az elődaók között Mi is ott vagyunk. Érdeklődni: kenuklub@gmail.com (Kis András)

Február

11-én szombaton: Régi barátunk “Wérző Nyílhegy” indián testvérünk 45-ös szülinapja.

18-án szombaton: Vadkacsa program: Farsangi álarcos kakaó parti! Jelmez mindenkinek kötelező! MASZKOT FEL!!! Vadkacsás gyerekek, szüleik, kísérőik, rokonaik rejtélyes Csónakház bálja!

23-26 között: Szabadcsapatok: Téli Moldva-folyó túrája – Meghívásos túra! –

Március

(A hónapban csak a programok ideje alatt vagyunk lent. Hétközben zárva)

04-05 szombat vasárnap: Tavaszodik és elkezdjük mi is a Csónakház szépítést. Rendet tartunk, rakunk, számolunk, előleltározunk, gereblyének bemutatkozunk…és persze a főzünk valami finomat a bográcsba. Érd.: perehazy@gmail.com

Március 11 szombat Vadkacsa program: Görgey Artúr 31. évadnyitó vízitúra Dömös-Leányfalu útvonalon. 31 éve megunhatatlan és csodaszép kaland. Mesélünk és tisztelgünk a folyó és a természet szépsége előtt. Érdeklődni: perehazy@gmail.com (Pereházy Gergely)

Március 18-19 Vadkacsa program: Vízvilágnapja a vízitelepen. Tavaszi rendrakás 1. rész a Vízitelepen. Lelkes Vadkacsa gyalogtúrás csapat meghódítja a Vörös-kő csúcsát, délután csatlakozik a rendrakókhoz.

Március 24-26 Vadkacsa program: Jégmadár Viziflotta vendégeskedik nálunk. Uszódi Zolikáék.

Április

(A hónapban hétvégente nyitva vagyunk. Kegyes időjáráskor kiadjuk az eszközöket lapátolásra)

Április 1 Vadkacsa program: Bolondos NAP – majd pont elmondjuk mi lesz?! érdeklődj: perehazy@gmail.com Gergelynél

Ha már Április eleje (és akkor ezek szerint nem másodika. Tehát nem is harmadika hanem elseje ami szombat és közvetlen március utolsó napja után jön), akkor bolondozzuk együtt a vízen. Minden fajta vízi-eszközünkkel elindulunk Leányfalu és környékének meghódítására. HA(hahaha) van sajátod ne sajnáld hozzad és szállj Velünk azzal vízre. Ezen a napon kenuz6z kajaklapáttal vagy kajakoz(5+1)sz kenulapáttal, Evezhetsz háttal, csukot szemmel, de lehetsz normális is. Az eszközeink használata 2000Ft/fő bolondos adományként szedjük be.
Várunk szeretettel!

Érdeklődj: perehazy@gmail.com emailen

Április: 8-9 Vadkacsa program: Tavaszi rendrakás 2.rész a Vízitelepen. Az Egyesületi tagok és lelkes önkéntesek, felkészülnek a szezonra és rendrakás, karbantartási feladatok.

Április: 15-16 Vadkacsa programok: Tavaszi rendrakás 3. rész a Vízitelepen vagy Vad-kacsázás az Ipoly-folyón, klasszikus vízitúra (lásd egy héttel később – vízállás függő).

Április 22-23 Vadkacsa programok: Vad-kacsázás az Ipoly-folyón, klasszikus vízitúra vagy tavaszi rendrakás 3.rész a Csónakháznál (lásd. egy héttel előbb).

Április 27-30 között Vadkacsa program: Szemétszedés szárazföldön és vízen. Környékünk tisztábbá tétele. “Tiszta-folyó! Rendes Táj” a Vadkacsa Egyesület saját programja.

NYÁR ELEJI TÚRÁK:

Május

Májusi hétköznapok: Vadkacsa Vízisuli program. Leányfalu, Szentendre és más környékbeli -a programhoz csatlakozott- általános iskolák evezés hónapja. (helyben és távolsági evezéssel)

Május 1 Vadkacsa program: Majális a Telepen. Nyitott hétvége a Vízitelepen.

Május 6: Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, evezés (A Vadkacsa 30 program keretében színes programokat valósítunk meg. Összesen 30-at)

Május 5-7: Ismeretlen vizeken kenuzás a Garam-folyón „ahol a víz AZÚR program”. Csapatépítő, vadkacsás beavató vízitúra.

Május 12-14: “Vigyázz a folyóra! Rába-folyó takarítás Alsószölnök-Püspökmolnári szakaszokon.” Vadkacsások minden évben mennek és segítenek a rábai vízi testvéreknek egy folyó-szakaszt tisztává tenni. Idén is ott leszünk.

Május 20 Vadkacsa program: Vadkacsa kormányos hölgyek és urak találkozója. A daliás idők és az új szelek kormányosainak tudásátadó csapatépítő napja.

és Vadkacsa verseny szakosztály nyílt nap: Új vadkacsás és nem vadkacsás tanítványai. Kipróbálhatod, megnézheted, jelentkezhetsz. Érd.: perehazy@gmail.com

Május 27 vagy 28 Vadkacsa program: Vadkacsa gyermek nap A múltkori Vadkacsa Cirkusz óriási sikerén felbuzdulva, most is lesz nagy hacacáré és móka, kacagás.

NYÁRI PROGRAMOK – TÁBOROK, TÚRÁK, ESEMÉNYEK

NYÁRI PROGRAMOK

Június

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Júniusi gyerektáborok, vízitúrák: (Rehák Gyuri túra, Szászi Feri túra, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, VII. Kincskereső tábor, legNAGYOBB tábor és megannyi szuper kaland…Nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Június 4 vasárnap Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás. Leányfalu oda-vissza program.

és közben az Öreg Móriczos diákok találkozója a Vízitelepen.

Június 11 vasárnap: I. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.) Téma: Fakenu, fakajak bűvöletében. Remsey család egyik szép fakenuját és a Vadkacsa egyesület faeszközeit nézhetjük meg. Lesz amiben evezni is fogunk. Este telihold lesz. Este a tábortűz fénye mellett még jobb a hangulat.

június 16-18: Driszku István kapitány, DAD&KIDS (meghívásos túra)

június 25-július 1 Rehák György muay thai túra

Július

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Júliusi gyerektáborok, vízitúrák: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, VII. Kincskereső tábor, legNAGYOBB tábor és megannyi szuper kaland…Nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Július 2 vasárnap Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás. Téma: Leányfalu oda-vissza 2.rész

Július 09 vasárnap: II. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.)

Július ? : ISTER NAPOK Szentendrén GYERTYAÚSZTATÁS  Programsorozat. (program még szervezés alatt így az időpont nem ismert).

Július 15-16 Vadkacsa program: Kormányosok Napja-Holdja A Vadkacsa Egyesület kormányosainak Ipoly/Dunakanyar vízitúrája gyalogosan és vízen, csillaghullásos sátrazással. Csatlakozni lehet.

Július 22-23

Július 29-30

Augusztus

”8-18-ig Órák és Évek! -Mindenkire van időnk” -szlogennel. Vadkacsa programok: Nyári táborok a Vadkacsa Egyesülettel a Vadkacsa Egyesületnél.

Augusztusi gyerektáborok: (Rehák Gyuri, Szászi Feri sport és önvédelmi tábora, Sanyi bácsi élmény és úszótábora, Laja bá kézműves tábora, Indián tábor, VI. Kincskereső tábor, Bárczi Gusztáv Ált. isk. Kalandtábora…a nyáron a vízitelep a gyerekeké.

Augusztus 13 vasárnap Vadkacsa Vízikultúrház program: „Víz-közelben a kultúra” -szlogennel Beszélgetés, szakkör, felolvasás, kulturálódás. Téma: Vízitábor, gyerektábor fontos-e a víz ismeret? Este: Nyár ünnep: Tűzrakás és tábortűz melletti anekdotázás, tábori dalok versenye.

Augusztus 5-6 XII. Karva-Leányfalu vízitúra a testvér települések között. Az évek alatt összekovácsolódtunk és nagyon megszerettük ezt a két napot. Nemzetközi vízi barátságtúra (meghívásos a részvétel)

Augusztus 13: III. DunaiLÉt – Fiatalok vízszeretetre, vízitúrázásra tanítása. Elméleti és gyakorlati kenus oktatás. („Mellette Élsz! Tanuljuk meg közösen használni!” -szlogennel.)

Téma: Lf-Szigetcsúcs-Lf cikkcakk túra avagy nyár eleji kis kormányosok nagy kalandja a Szentendrei-dunaágban

Augusztus 20 : Szent-István ünnepe. „1000 szó 1000 lapát” A hozzánk látogatókkal egy lapátot írunk tele és a nap végén evezünk is vele.

Augusztus 26: Nyárbúcsú a Dunakanyartól. Dömös-Leányfalu vízitúra.

Augusztus 30 vasárnap: Pepe Kapitány Nap Emlékezés-elmélkedés-beszámolás Egyesületünk alapítójára emlékezünk. Főhajtás szárazföldön és vízen Pereházy Pál emléke előtt.

ŐSZI PROGRAMOK

Szeptember

szeptember 3-én Tanév köszöntő. Evezés tanárokkal és diákokkal a Kacsa-sziget és Tildy Zoltán-híd érintésével. Kicsik és nagyoknak is.

9-11 között. Vadkacsa program. !!!!27. Rába -Maraton 54km-es amatőr vízi verseny avagy a „Jövőre úgy sem jövök el vízi vetélkedő a barátokkal!” Tapasztalt evezősöknek!

17-18 „Nyári nap sugára” -Rendrakás, leltár a vízitelepen. Őszi evezéssel Szentendrére és vissza.

szeptember 29-okt.között Vadkacsa program.

Kedves Vízitúrások! Kedves Kollégák!

Szeptember 29-én kezdődik az Iskolai Dolgozók Mini Vízitúrás Konferenciája Leányfalun.

FONTOS: a leányfalui termálstrand pénteken és szombaton ÉJFÉLIG nyitva tart, hozzatok fürdőruhát, ha szeretnétek!

A részletek:

Akik pénteken érkeznek, délután elfoglalhatják a szállásukat. Üres szoba már nincs, aki ezt leegyeztette Lacival, tudja, mi a teendője. Pénteken este közös sütögetéssel, beszélgetéssel várunk mindenkit, nincs egyéb program. Sátorral még bárki jöhet regisztráció után.

Szombat:

09:00 rendezvény “megnyitó”, a napi teendők megbeszélése, felszerelés kiosztás, csapatok kialakítása. Két csapatra osztódunk majd:

– a gyakorlottabbak Dunabogdány-Leányfalu túrát tesznek, ehhez logisztika szükséges (helyszínen megbeszéljük)

– a kezdők pedig alapos túrakenus kiképzést, kormányzást követően csillagtúrát tesznek a Kacsasziget zugaiban, esetleg egy hosszabb körtúrát a Tahi-hídig és vissza.

15:00-tól (kb) tábori ebéd – sűrű gulyásleves kenyérrel. (ez is csak terv, szombat reggel még módosíthatunk rajta)

16:00-19:00 bemutatkozás, beszélgetés a vízitúrázásról, szabályokról, szervezési kérdésekről illetve megtekintünk egy filmet a Vadkacsa Egyesület életéről.

19:00-tól szabad foglalkozás, van lehetőség helyben főzni/sütni, van a közelben pizzázó (https://pizzaleanyfalu.hu/) több étterem, kocsma és persze nyitva a termálfürdő.

Vasárnap:

09:30 közös evezés Szentendrére és vissza, felhasználva a szombaton szerzett evezős tapasztalatokat. Itt hagyunk időt egy rövid városnézésre is, azok számára, akik nem ismerik Szentendrét. Visszaérkezés kb. 14:00

Szervezési kérdésekben keressétek Lacit: +36303883684 – wpandi@vadkacsa.hu

A Vadkacsa Vízibázis elérhetősége: www.vadkacsa.hu

Legyen nálatok váltóruha, evezős felszerelés (vízlepergető ruha, vízbe lépős cipő vagy szandál), az időjárásnak megfelelő ruházat, evőeszköz, tányér, kanál, kés. Aki szobában alszik, hálózsák!

A program NEM MARAD EL ESŐ ESETÉN!! Ha viharjelzés van, nem szállunk vízre, de talán erre ezen a hétvégén nem kell számítani.

Októbertől decemberig

HA a Jó idő engedi és az elmúlt években kegyes volt hozzánk, akkor hétvégente lent vagyunk és még el-el lehet szökni az őszi lombok alatt evezni egyet magányosan vagy a családdal. (október 1-2, 8-9, 18-16, 22-23, 29-30)

október 29-én Tökelütöttek túrája. Tökfaragás és töklámpással szárazföldön és vízen.  

November: 5 Pereházy Gergely tanár úr 44-dik jeles (bár van benne két 4-es) szülinapja.

December 3 Vadkacsa program. Mikulás evezés, szokott útvonalon a Mikulás elé evezünk és meglepjük. Tavaly pl. megengedte, hogy egy szakaszon kenuba ültessük.

„Aki látta csodálta, ajándékát zabálta!” 😊

December 27 Csingacsguk és Vadkacsa program. Évadzáró evezés. Meghívásos program!

Evezés a Leányfalui Bermuda háromszögben. Evezés után a Csónakházban forralt bor, tea, zsíros kenyér lila hagymával.

2020 december 31. Szilveszteri (hagyományteremtő) egy napos vízi kalandozás.

BUÉK!

„Kicsi vagyok, székre állok, Onnét egy nagyot kiáltok, hogy mindnyájan meghalljátok: Boldog Új Évet Kívánok!”